Westerveld

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 09.00 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur.

Geschiedenis

Gemeente Westerveld ligt in Zuidwest-Drenthe, is dun bevolkt en is een typische plattelandsgemeente.
Op een oppervlakte van 28.300 hectare wonen ongeveer 19.000 inwoners.

De gemeente is na een gemeentelijke herindeling in 1998 ontstaan uit de gemeenten Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder.

Dorpen en kernen
De gemeente Westerveld bestaat uit zesentwintig dorpskernen, met elk een eigen cultuur, karakter en historie: Boschoord, Darp, Diever, Dieverbrug, Doldersum, Dwingeloo, Eemster, Frederiksoord, Geeuwenbrug, Havelte, Havelterberg, Leggeloo, Lhee, Lheebroek, Nijensleek, Oldendiever, Oude Willem, Uffelte, Vledder, Vledderveen, Wapse, Wapserveen, Wateren, Wilhelminaoord, Wittelte en Zorgvlied.

Daarnaast valt een aantal woningen en bedrijven wat betreft het adres onder een kern in de buurgemeente, maar staan ze wel degelijk op Westervelds grondgebied. Dat geldt bijvoorbeeld voor een aantal woningen en bedrijven in Hoogersmilde (Bosweg) en Ruinen.

Nationale parken
Westerveld is in het trotse 'bezit' van twee schitterende Nationale parken: het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. De uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden met hun vennen en rijke flora en fauna zijn uniek in Europa. Daarnaast kent Westerveld het uitgestrekte natuurterrein het Holtingerveld.